בחודש אב תשפ"ג אוגוסט 2023 הגשנו תביעה בשם תא בוחרים במשפחה בטכניון כנגד נשיא הטכניון אורי סיוון והטכניון. התביעה הייתה על כך שהטכניון אסר על תא בוחרים במשפחה ועל יו"ר התנועה מיכאל פואה לפעול בטכניון בטענה כי מטרת הארגון הוא לנהל מלחמת חורמה נגד הקהילה להטבי"ת והקהילה הטרנסית. לא יתקיימו בשערי הטכניון פעולות הדרה והשנאה טען הטכניון.
טענו כי מדובר בטענות שווא אשר נועדו למנוע את חופש הבעת הדעה תוך אפליה ברורה של התא הגאה בטכניון שזוכה לחיבוק חם מראשיו ונכנע לתכתיביו.
מהלך מלחמת שמיני עצרת נחשפנו לכך שבכנסת ישראל מקודם חוק לשימוש בזרעו של נפטר תחת הכותרת של עזרה למשפחות השכולות. הצטרפנו לדיונים בוועדת הבריאות והצלחנו לעצור את קידום הצעת החוק כפי שמפורט כאן.
במהלך הדיונים בוועדה התברר כי השימוש בזרעו של נפטר כרוך בכריתת אשך דבר האסור הן הלכתית והן חוקית. כמו כן התברר כי היועמשי"ת של משרד הבריאות פרסמה הוראת שעה אשר ביטלה את הצורך באישור בית המשפט כאשר הורים מבקשים לקצור את זרעם בנם.
לאחר ההצלחה בעתירות בג"ץ 909/20 ובג"ץ נוסף 4424/20 אשר חייבו את המדינה להקים מאגר רישום ביציות ומאגר רישום מרכזי לבנקי הזרע, החלטנו לצעוד עוד צעד קדימה ולדרוש לשנות את נוהל בנקי הזרע כך שכל ילד ידע מי הוא האב שזרעו הביא אותו לעולם.
העתירה הוגשה בסיון תשפ"א (05-21). העתירה לעתירה הצטרפה ד"ר רות
שידלו – פסיכולוגית קלינית במעמד ידידת בית המשפט. העתק הבקשה וכן אישה שנולדה באמצעות זרע שקיבלה אמה מבנק הזרע כזרע של גוי, ולאחר בדיקות ד.נ.א התברר שהזרע היה של יהודי מהארץ ושיש לה מספר אחים עליהם לא ידעה והיא הייתה עלולה להתחתן עם אחד מהם מבלי לדעת. העתק הבקשה
בשנים האחרונות, עם עליית כוחן הציבורי והפוליטי של תנועות שונות הפועלות תחת דגל הלהט"ב, החלו גופים שונים לבטא את הזדהותם עם המאבק של תנועות אלו, בהנפת דגל הלהט"ב במוסדותיהם, ובאתרים וירטואליים ברחבי המרשתת. בשנת תשפ"ב בעת כהונת ממשלת בנט-לפיד גלשה תופעה זו גם לגופים ממלכתיים כגון משרדי ממשלה וגופים הפועלים תחתם. הדבר בא לידי ביטוי באופן בולט בחודש בו מציינים ארגונים אלו את פועלם ומכנים אותו "חודש הגאווה", המצוין בחודש יוני, ומתרחב עם השנים לכל חודשי הקיץ. בתחילת חודש יוני 2022 , כאשר מספר גופים ממשלתיים החליפו את הסמליל (לוגו) שלהם לצבעי הלהט"ב כאות הזדהות עם המאבק של ארגונים אלו.
לאור ההצלחה בדיון בבג"ץ 909/20 הגשנו בתמוז תש"ף (6/2020) בג"ץ נוסף 4424/20 ובו דרישה להקים מרכז רישום ארצי לרישום הילודים מבנקי הזרע והסדרת נוהל העדכון של רשמי הנישואין. בעתירה זו השגנו יותר מאשר פיללנו.
תחילת המאבק המשפטי על הזכות להורות החל בבג"ץ 909-20 שהוגש בשבט תש"ף (2/2020). בעתירה דרשנו לנהל רישום של כי שנולד מתרומת ביצית בהתאם לחוק, וכן לנהל רישום מסודר בהם ניתן צו הורות או צו הורות פסיקתי.
דרישתנו לניהול רישום של כל מי שנולד מתרומת ביצית התקבלה, אלא שהמדינה טענה שהיא צריכה לקבוע את התקנות להפעלת הרישום. לטענת המדינה טיוטת התקנות כבר מוכנה ובית המשפט הסתפק בכך. חשוב לציין שעד עתה התקנות לא פורסמו, והרישום עדיין לא החל.
בעתירה זו בקשנו לבטל את חזר מינהל הרפואה 6/2020 בו נקבע כי הועדה לשינוי מין יכולה להנפיק תעודה המעידה על שינוי מינו של אדם בהתאם להרגשתו הסובייקטיבית. עם תעודה זו ניתן לשנות את רישום המין בתעודת הזהות.